Bud en Leffe Blond 0.0% verkozen tot beste bierintroducties

Bud en Leffe Blond 0.0% verkozen tot beste bierintroducties
Jasper Kessels (l) en Pim de Beer.

Maar liefst twee biermerken in de lijst van de beste introducties van 2019: de Intro Top 20. Twee merken van dezelfde brouwer, waarvan één een pilsener, en de andere het eerste alcoholvrije abdijbier van Nederland. Bierbrouwerij AB InBev toont met Bud en Leffe Blond 0.0 ambitie.

Een opvallende lijst met twee opvallende successen voor Bierbrouwerij AB InBev. Bud heeft een mooie derde plaats bereikt in de lijst van beste introducties. Bud is daarmee met stip de beste bierintroductie. Hoe heeft Bierbrouwerij AB InBev vooraf de kansen ingeschat voor een nieuw pilsmerk op de Nederlandse markt?

Retaildirecteur Jasper Kessels: ‘Pils maakt nog steeds 80 procent van het biervolume uit. Ons doel met de introductie van Bud op de Nederlandse markt is om de pilscategorie op te frissen. We hebben daarvoor gekeken naar de trends op die markt, en Bud onderscheidt zich daarin met een frisse en internationale positionering. Maar ook met een ‘smooth taste’,

Ons doel met de introductie van Bud is om de pilscategorie op te frissen”

Bud heeft een zachtere smaak. Daarmee richten we ons op een brede doelgroep van 18 tot 35 jaar. We zijn erg trots dat Bud verkozen is tot best bierintroductie.’

Hoe is de zachtere smaak te duiden?

Kessels: ‘Bud heeft een lager bitterheidsgehalte dan de gemiddelde pilseners. Hiermee is Bud onderscheidend en spreken we een bredere doelgroep aan.

Head of Catagory Management Pim de Beer: ‘Omdat we met Bud andere consumenten aanspreken, weten we ook de totale biercategorie te laten groeien, juist doordat we nieuwe consumenten enthousiasmeren voor de categorie. En met Bud doorbreken we de dalende penetratie die pils de laatste jaren doormaakt.’

De Nederlandse kaart werd door de pilsmerken ooit aardig ingevuld met regionaal gekleurde vlekken. Welke plaats dichten jullie Bud toe?

De Beer: ‘Bud is ’s werelds grootste biermerk, het heeft een frisse, internationale uitstraling. Bud wil inspireren om zelf de regie in je leven te pakken, dromen na te jagen en vooral om trots te zijn op dat waar jij in gelooft. Daarmee is Bud anders dan een regionaal Nederlands bier. Ook dankzij de smaak onderscheiden we ons van de andere pilseners.’

Kessels: ‘Bud richt zich op een brede doelgroep, maar we spitsen ons in eerste instantie toe op de grotere steden, omdat we daar het dichtst op onze doelgroep kunnen zitten. Maar we hebben natuurlijk plannen voor heel Nederland.’

Waarom zijn jullie juist nu met Bud gekomen?

De Beer: ‘Met de huidige trends in de biermarkt, en de sterke wereldwijde positie van Bud vonden we dat dit een goede tijd om het merk te lanceren in Nederland. We hebben veel consumentenonderzoek gedaan. Natuurlijk hadden al veel mensen van Bud en Budweiser gehoord. Onze taak is het om die bekendheid nog hoger te maken.’

Kessels: ‘Vanuit het Amerikaanse merk doen we dat ook vrij ‘bold’, waarbij we onze doelgroep willen inspireren. Met een eindejaarsactie ‘Start 2020 like a King’, in samenwerking met Moleskine Notebooks, hebben we bijvoorbeeld een campagne opgezet waarbij we 3 jaarsalarissen ter beschikking hebben gesteld voor mensen die echt hun dromen na willen jagen. Door de hoeveelheid en diversiteit aan motivatiebrieven, kunnen we stellen dat dit een groot succes is geweest! Momenteel bereiden we ons voor op het EK voetbal, waar we Bud ook een zeer prominente rol willen gaan spelen.’

Wat maakt dat Leffe zo’n succes is?

De Beer: ‘Leffe Blond 0.0 is het eerste alcoholvrije abdijbier op de Nederlandse markt. En Leffe is hier het populairste speciaalbier. Maar vooral door de smaak. Toen we Leffe Blond 0.0 proefden waren wij er zó van overtuigd dat het niet onder doet voor de gewone Leffe Blond, dat we zeker wisten dat dit een succesvol bier ging worden.’

Heeft alcoholvrij zich definitief gevestigd?

Drie jaarsalarissen voor mensen die echt hun dromen na willen jagen ”

Kessels: ‘Jazeker, want alcoholvrij trekt ook hier heel veel klanten aan. En dat bewijst Leffe met een 0.0 bier met een voortreffelijke smaak en een hoge notering in de Intro Top.’

Wat kan er nog meer met Leffe? Een 0.0 in dubbel en tripel?

De Beer: ‘Er is veel mogelijk, onze brouwers zijn altijd bezig met het brouwen van nieuwe bieren. We verwachten dat Leffe Blond 0.0 de komende jaren flink door zal groeien en bijdragen aan de groei van de totale biercategorie.’

Dit artikel is gesponsord door AB InBev

Judith Hoogendoorn, marketing directeur en Maarten Wismans, head of trademarketing & category management bij Flora Food Group.

Steun borstkankeronderzoek: 'Jij smeert, Becel doneert'

In oktober kleurt Nederland roze, een maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Dit jaar lanceert Flora Food Group Nederland, de producent van Becel, een Limited Edition roze verpakking om bewustzijn te creëren rondom borstkanker en het belang van zelfonderzoek. Deze speciale editie is een samenwerking met Pink Ribbon, de organisatie die zich inzet voor onderzoek en preventie van borstkanker.

Maudie van den Broek, Marketing Coördinator met CEO Piet Driessen: ‘De internationale retail pikte 
Callowfit veel sneller op dan we hadden verwacht.’

Callowfit-sauzen: een gezondere en smaakvolle keuze

Bereid een smakelijke saus die er ook nog eens lekker uitziet, maar dan zónder vet, toegevoegde suikers, dierlijke producten, lactose en gluten. De meeste koks zouden lachend bedanken voor deze uitdaging, maar de Driessen Group of Companies uit Deurne zette er hun tanden in en bracht een nieuw, gezonder sausmerk op de markt: Callowfit. Na zeven jaar volharden en ontwikkelen staat het nu in meer dan veertig landen op de schappen.

Foto: Distrifood

Wereldwijde bierproductie en aandeel grootste brouwers omlaag

De wereldwijde bierproductie is vorig jaar met 0,9 procent afgenomen. Ook het marktaandeel van de 40 grootste bierconcerns nam af.

CJ Food's bibigo nieuwe standaard retailmarkt

CJ Food's bibigo nieuwe standaard retailmarkt

Nederlanders zijn grote liefhebbers van Koreaans eten, te midden van de wereldwijde opkomst van de Koreaanse culturele invloed. Uit gegevens blijkt dat Nederland in 2023 de op drie na grootste importeur van Koreaanse ramen en de op twee na grootste importeur van kimchi was. Dit laat zien dat Nederland een belangrijk exportpunt voor Koreaans eten in Europa is.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.